Köpenhamn med Visit Copenhagen

Att få resa och upptäcka nya platser är fantastiskt. I år har det inte blivit många resor gjorda på grund av pandemin, men det har funnits tid till att återblicka på tidigare äventyr som man har varit på.

Förra våren fick jag i uppdrag av Visit Copehagen att fånga deras matscen i stillbild och video. Vilken fantastiskt uppdrag, och självklart tackade jag ja. Tillsammans med min kära vän och kollega Linda satte vi oss på tåget ner till Köpenhamn och tillsammans bestämde vi oss för hur vi skulle lägga upp de närmaste dagarna.

Vi skulle få låna en klassisk dansk lådcykel, så vi tog fram en karta och började kika på platser och restauranger som vi ville besöka. Tillsammans så hittade vi en perfekt rutt lagom till att tåget rullade in på Hovedbanegarden i Köpenhamn.

När vi kom fram hämtade vi ut lådcykeln som vi hade bokat, för att upptäcka Köpenhamn på riktigt vis. Vi började med att styra cykeln mot Vesterbro, där gick runt i små butiker, njöt av den fina stämningen och slutligen hamnade vi på trevlig Brus, där vi tog en öl.

Sedan åt vi en alldeles underbar middag på Baest, se bara så gott, vi avslutade kvällen med en drink.

Nästa morgon började vi dagen med en kaffe på The Packhouse för att sedan hoppa upp på cykel och ta oss vidare längs kanalen i Christianshavn.

Efter en härlig förmiddag på cykeln och till fots, var det dags för lunch. Vi stannade på en liten bistro och åt smörrebröd och drack öl, precis som sig bör när man är i Köpenhamn. Sedan cyklade vi vidare mot Österport, vi fotograferade båtar och söta små hus och cyklar, vi kände livet i oss.

Efter en stund kom vi fram till Torvehallerna och fick njuta av alla vackra blommor, grönsaker och frukter. Vi tog också en liten taco-snack på Hija de Sanches, så gott och trevligt.

Efter ytterligare några kilometer i bena kom vi fram till vackra och legendariska Tivoli och i kvällsljuset kunde vi strosa runt bland vårblomster och dansk hygge.

Middagen hade vi bokat på Ködbyens Fiskebar. Vi fick ett bord I baren och njöt av härlig stämning och supergod fisk! Efter en lång dag cyklade vi sedan hemåt till hotellet igen!

En ny dag gryr, och så även nya äventyr! Jag hade besökt Glyptoteket tidigare, men Linda hade inte varit där och jag ville verkligen komma tillbaka så vi tog oss dit. Glyptoteket är en fantastisk plats, men vingslag från en annan tid. Jag låter bilderna tala för sig själva.

Efter en förmiddag på Glyptoteket hoppade vi upp på cykeln igen och tog oss vidare till Vesterbro. En hippt och härligt område, vi sprang förbi en otroligt söt blomsterbutik som hette Blomsterskruet och vi kunde lite låta bli att stanna och ta lite bilder.

Vi hade blivit tipsade om att äta lunch på Guldsmeden så vi tog och dit och njöt av den vackra miljön och sköna vibbar.

Efter en fin eftermiddag på Vesterbro vände vi sedan hemåt, svirade om och tog os till Undici för att möta upp vår gemensamma vän Carolina. Tillsammans njöt vi av en fantastisk middag, jag kan verkligen rekommendera det här stället!

Nästa morgon var det dags att ta oss hemåt igen, vi spang in på ett cafe på tågstationen och köpte rågbröd och danska wienerbröd med oss hem. Tack Köpenhamn för denna gång, vi kommer snart igen!